Beter Wonen bereidt zich volop voor op de sloop- en nieuwbouwwerkzaamheden in de Witvoeten- en Gravenstraat. Zoals wij eind 2019 hebben gecommuniceerd, start in de loop van 2021 de sloop van 54 bestaande woningen. Vanaf 2021/2022 bouwen wij 51 eengezinswoningen terug op de bestaande plek. Deze woningen zijn gasloos, hebben zonnepanelen op het dak, bevatten een warmtepomp en zijn goed geïsoleerd.

 

Begeleiding bij uithuizen

Vorig jaar zijn de huidige bewoners geïnformeerd dat Beter Wonen hen begeleidt bij het uithuizen. Ondanks dat nog niet alle huurders een nieuwe woningen hebben gevonden, zijn wij ontzettend dankbaar voor de medewerking van onze huurders bij het uithuizen. Wij verwachten zelfs sneller dan verwacht een woning voor alle betrokken huurders te vinden.

 

Herinrichting openbare ruimte

De nieuwbouw van 51 eengezinswoningen is ook aanleiding om de openbare ruimte rondom de woningen opnieuw in te richten. Samen met de gemeente, Waterschap Vechtstromen en Cogas/Coteq is een plan opgesteld voor een klimaat- en toekomstbestendige herinrichting van de openbare ruimte. Door de woonblokken naar achteren te plaatsen, ontstaat er meer openbare ruimte. Het parkeren, spelen en ontmoeten wordt hierdoor aan de voorkant van de woningen mogelijk gemaakt. Bovendien is in het plan vastgelegd om meer aandacht te geven aan groen.

 

Vergunningen aangevraagd

Inmiddels hebben wij de vergunningen voor de nieuwbouw ingediend bij de gemeente. Normaal gesproken nodigen wij onze huurders en omwonenden op zo’n moment uit voor een inloopbijeenkomst om de plannen te bekijken. Door de coronamaatregelen is dit nu helaas niet mogelijk. Wij hebben daarom enkele tekeningen en plattegronden gedeeld onderaan dit bericht (gebruik Ctrl + om deze bestanden te vergroten). Bovendien is een 3D-filmpje ontwikkeld, zodat wij onze huurders een goede indruk kunnen geven hoe de nieuwe woningen eruit komen te zien. Dit filmpje is ook te vinden onderaan dit bericht.*

 

Planning

Als wij geen bezwaren krijgen op de bouwplannen, verwachten wij het vergunningentraject dit najaar af te ronden. In het sociaal plan is opgenomen dat we tot 1 juni 2021 de tijd nemen om iedereen uit te huizen. Dit lijkt echter sneller te gaan dan verwacht. Als de vergunning binnen is en iedereen is verhuisd, kunnen we (mogelijk eerder) starten met de sloopwerkzaamheden. We communiceren de exacte startdatum uiteraard op tijd.

 

Contact

Wij beantwoorden graag vragen over dit project. Neem gerust contact met ons op via

(0546) 54 64 64 of info-at-beterwonen.nl.

 

* Let op: aan de tekeningen, plattegronden en de video zijn geen rechten te ontlenen. Het kan zijn dat bepaalde plannen nog wijzigen.