Aan de Witvoetenstraat/Gravenstraat bouwen wij 51 duurzame eengezinswoningen. Eerder sloopten wij hier 54 woningen. De bouw van de woningen is gestart en deze week worden de eerste begane-grondvloeren gelegd door onze aannemer Bramer B.V. uit Vriezenveen.

 

Duurzame woningen

De nieuwe woningen worden gasloos opgeleverd en er komen zonnepanelen op het dak. Verder beschikt iedere woning over een grondwarmtepomp. In iedere woning komt op de eerste verdieping een badkamer en drie slaapkamers. Het ontwerp van de woningen is gelijk aan de woningen die wij bouwen in de Frans Halsstraat. Op onze projectenpagina kunt u een video zien van het type woning dat wij bouwen.

 

Samenwerking met Gemeente Almelo

Bij dit project werken wij niet alleen samen met Bramer B.V. (onze aannemer) en Su-VC (engineer), maar ook met Gemeente Almelo. Samen met Gemeente Almelo, Waterschap Vechtstromen en Coteq Netbeheer bekijken wij hoe de openbare ruimte rondom de nieuwe woningen wordt ingericht. Het plan is om het parkeren, ontmoeten en spelen aan de voorkant van de woningen mogelijk te maken. Ook komt er meer aandacht voor groen.

 

Een deel van de vroegere bewoners keert terug

Niet alle woningen worden ten tijde van de oplevering aangeboden via Woonburo Almelo. Dit komt doordat een deel van de vroegere bewoners terugkeert naar de nieuwe woningen. Een groep terugkerende bewoners neemt bovendien deel aan een projectcommissie bij dit project.