Als er schade is aan uw woning, is het fijn dat u verzekerd bent. Dan hoeft u namelijk vaak niet zelf te betalen voor de schade. In dit bericht leggen wij uit welke verzekeringen u zelf moet afsluiten en welke verzekeringen u niet hoeft af te sluiten.

 

 

 

Deze verzekeringen moet u zelf afsluiten

Wij raden u aan om zelf een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit is niet verplicht, maar u bent op deze manier verzekerd als er schade is aan uw spullen of als u schade maakt bij een ander.

 

  • Inboedelverzekering: met de inboedelverzekering verzekert u uw spullen in de woning, zoals uw meubels of vloerbedekking. U bent met deze verzekering verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand, storm, lekkage of inbraak. Heeft u geen inboedelverzekering en ontstaat er door bijvoorbeeld een lekkage schade aan uw meubels? Dan moet u de kosten zelf betalen.

 

  • Aansprakelijkheidsverzekering: met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd als u, uw partner, uw kind of uw huisdier schade maakt bij een ander. U voorkomt zo dat u kosten voor gemaakte schade zelf moet betalen.

 

Deze verzekeringen heeft u niet nodig

De volgende verzekeringen hoeft u niet af te sluiten, omdat wij dit al hebben geregeld.

 

  • Opstalverzekering: u heeft geen verzekering nodig voor schade aan uw woning. Daarvoor zijn wij al verzekerd. Wij zijn namelijk de eigenaar van de woning. U betaalt wel zelf voor schade aan de woning die door uw eigen schuld is ontstaan.

 

  • Glasverzekering: wij hebben al een glasverzekering voor u afgesloten. U betaalt daar elke maand een klein bedrag voor. Dit bedrag staat onder de servicekosten in uw huurcontract. Heeft u glasschade, zoals een gebroken ruit? Neem dan telefonisch contact op met ons via (0546) 54 64 64. Wij helpen u graag.