Vanaf nu vindt u ons woningaanbod op WoningHuren.nl. Zoeken en reageren was nog nooit zo makkelijk. Neem snel een kijkje.

 

 

 

Staat u ingeschreven als woningzoekende?

Dan ontvangt u uiterlijk begin april bericht van WoningHuren.nl. Daarin staat hoe u uw account moet activeren. En hoe het allemaal werkt. We versturen niet alle mails tegelijk om drukte te voorkomen. Heeft u na 7 april nog geen mail ontvangen? Neem dan contact op met de woningcorporatie waar u ingeschreven stond.

 

Dagelijks nieuw aanbod

In totaal bieden 13 woningcorporaties vanaf 28 maart hun woningen, parkeerplaatsen, garages, standplaatsen en woonwagens aan op WoningHuren.nl. Dit betekent dat er dagelijks nieuw aanbod is. Gemiddeld ziet u als woningzoekende 125 woningen per week op deze website voorbijkomen.

 

Loting, inschrijftijd en direct te huur

De manier waarop de woningcorporaties de woningen aanbieden blijft zoals u dat gewend bent. Sommige woningen worden verloot, bij andere woningen geldt dat de inschrijftijd bepaalt wie als eerste een aanbieding krijgt en soms is een woning direct te huur en geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Op WoningHuren.nl kunt u bij de advertentie precies zien waar u aan toe bent.

 

Gemiddelde zoektijd
Hoe lang het duurt voordat u een woning vindt, is van veel verschillende dingen afhankelijk. Zo bieden corporaties woningen aan met loting en andere corporaties wijzen toe op basis van de langste inschrijftijd. Het type woning (eengezinswoning, appartement), de locatie, de samenstelling van het huishouden, hoe vaak iemand reageert en het inkomen zijn andere belangrijke factoren die de zoektijd beïnvloeden. Gemiddeld genomen zien we dat mensen die actief zoeken binnen één tot anderhalf jaar een woning vinden. Met de komst van WoningHuren.nl is de verwachting dat deze gemiddelde zoektijd gelijk blijft. Dat houden we actief bij, zodat we kunnen bijsturen als dat nodig is.

 

Gemakkelijk op zoek naar een huurwoning
Dankzij de samenwerking van 13 corporaties is het mogelijk om het woningaanbod bij u in de buurt nu op één plek te vinden. De corporaties willen zo het vinden van een huurwoning zo makkelijk mogelijk maken voor woningzoekenden. In heel Nederland werken corporaties (regionaal) samen om het woningaanbod op één plek aan te bieden. Het samen aanbieden van het woningaanbod zorgt er ook voor dat er meer zicht is op de woonwensen van woningzoekenden in deze regio. Deze informatie helpt de corporaties en gemeenten bij het opstellen van woonvisies als het gaat om type woningen, woonlocaties en meer.
 

Deelnemende corporaties
Op WoningHuren.nl staat straks het woningaanbod van Beter Wonen, De Goede Woning, De Woonplaats, Domijn, Mijande Wonen, Ons Huis, Reggewoon, Sint Joseph, Viverion, WBO Wonen, Welbions, Wonen Delden en Woningstichting Tubbergen.