Huurders kunnen een woningverbetering door Beter Wonen aanvragen. Dit betekent dat wij dingen in of rondom uw woning aanpassen, zoals het aanbrengen van een afzuigkap of een houten berging. Hiervoor betaalt u geld aan ons. Vanaf 1 januari 2023 verandert er iets in de aanpassingen die wij aanbieden.

 


Welke woningverbeteringen kunt u aanvragen?

Deze aanpassingen kunt u (blijven) aanvragen:

  • Aansluiting voor een wasmachine;
  • Afzuigkap;
  • Centrale verwarming;
  • Houten berging;
  • Verlichting in de berging.

 

Elke aanvraag voor woningverbetering beoordelen wij. Wij kijken hierbij naar de plannen die wij hebben met de woning en de huurprijs.

 

Vanaf 1 januari 2023 kunt u geen woningverbeteringen voor isolatieglas aanvragen. Dat geldt ook voor het aanbrengen van isolatie in het dak, de gevel en de vloer.

 

Waarom veranderen wij de mogelijkheden voor woningverbetering?

Vanaf 1 januari 2023 vragen woningcorporaties geen huurverhoging meer voor het isoleren van woningen. Dit geldt voor isoleren bij grote projecten, maar ook voor isoleren bij individuele aanvragen. Wij gaan vanaf 1 januari 2023 alleen ‘complexmatig’ isoleren. Dit betekent dat we alleen isoleren als onderdeel van een project. Een individuele aanvraag voor isoleren is dus niet mogelijk.

 

Wij nemen deze beslissing, omdat wij zo snel mogelijk willen isoleren. Dit lukt in onze ogen alleen als we ‘complexmatig’ isoleren. Op die manier kunnen we namelijk geld besparen en sneller werken. We kunnen alle middelen (bouwmaterialen, geld en personeel) zo goed mogelijk inzetten. Dit geldt ook voor de partijen waar we mee samenwerken, zoals aannemers. Bovendien geeft dit onze huurders duidelijkheid wat wij wel/niet isoleren. Wij krijgen namelijk regelmatig individuele aanvragen voor isoleren binnen, die wij om technische redenen niet kunnen uitvoeren.

 

Wat betekent dit voor ZAV-aanvragen?

Huurders kunnen ook zelf hun woning verduurzamen. Hiervoor kunt u een ZAV-aanvraag indienen. Dit is ook mogelijk in 2023. Als wij de aanvraag goedkeuren, kunt u zelf uw woning verduurzamen. U betaalt de kosten dan zelf.

 

Wat betekent dit voor verduurzamingsprojecten?

Het belangrijkste is dat we vanaf 1 januari 2023 geen huurverhoging meer vragen voor het nemen van isolatiemaatregelen. Voor installaties, zoals zonnepanelen en warmtepompen, vragen we wél huurverhoging.

 

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op!

Wij hopen dat u begrijpt dat wij keuzes moeten maken hoe wij onze middelen besteden. Helaas kunnen we niet alles tegelijk doen. Door deze beslissing hopen we meer grip te krijgen op het isoleren van woningen. Ook hopen we dit proces te versnellen.

 

Als u toch vragen of opmerkingen heeft, kunt u gerust contact opnemen. Dat kan via (0546) 54 64 64 of info-at-beterwonen.nl. Wij helpen u graag.