De eerste 35 appartementen van Het Woonkwadrant aan het Kloosterhofpad zijn opgeleverd aan de nieuwe huurders. Alle 35 appartementen kijken uit op de stadstuin aan de Wierdensestraat. 

Huurders nemen intrek
Donderdag 30 november 2017 was het zover. Na een jaar hard werken, waarbij de voormalige Kloosterhofflat is gesloopt en Het Woonkwadrant vanaf casco is opgebouwd, zijn wij trots dat 33 nieuwe huurders hun intrek nemen in Het Woonkwadrant.

Hiervan zijn 10 terugkeerders die ruim een jaar in een wisselwoning woonden. De laatste twee appartementen worden op korte termijn ook betrokken. 
Met hulp van diverse nieuwsbrieven, kijkdagen en een vooroplevering met zorgvuldige terugkoppeling was het moment van contracttekenen een plezierige gebeurtenis. Negen medewerkers stonden gereed om de huurovereenkomsten samen met de nieuwe huurders te tekenen, sleutels uit te reiken.

Diezelfde dag brachten de eerste huurders al pakken laminaat en potten latex naar binnen.
Ze hebben er zin in!

4 Extra woonstudio's
Akor is druk in de weer om 4 studio’s op de 2de tm 5de verdieping rond week 8 van 2018 op te leveren.
Bij de entree brengen we muurbegroeiing aan in het voorjaar.

De woningen zijn toegankelijk voor mensen met een kleine beurs, zie woonburoalmelo.nl voor meer informatie over verhouding inkomen/huurprijs.


Wat vooraf ging aan deze oplevering

Kijkmiddag
Voor de terugkeerders van het vernieuwbouwcomplex Kloosterhofflat (gebouwd in de jaren ‘70) was het een speciaal moment. Zij keken uit naar hun nieuwe woning in een totaal veranderd complex. Geen binnengang meer, wel een ruimer en luxere entree, een groter balkon, meet daglicht in de woning en een energiezuinige woning. De eerste gesprekken met de voormalige buren vond al weer snel plaats.

De eerste reacties, die wij ontvingen tijdens de vooroplevering op 13 november jl. zijn veel belovend. "Ruime appartementen, veel licht, mooie prijs-kwaliteitverhouding en een prachtig uitzicht!" Ook de 11 bewoners die terugkeren aan het Kloosterhofpad reageerden enthousiast op hun nieuwe omgeving. Voor de bewoners is dit een spannend, nieuw begin.

Afronding en vervolg
Voor Beter Wonen is dit de afsluiting van het tweede grote nieuwbouwproject dat onderdeel uitmaakt van de binnenstadsvernieuwing. In 2016 leverden wij Het Warenhuis op. 

Met het derde project, Het Woonkwadrant fase 2, zijn we volop aan de gang. De oplevering hiervan verwachten wij eind 2018. Met de terugkeer van de havenkom en de herinrichting van het marktplein is de binnenstad van Almelo dan compleet getransformeerd.

Meer informatie is te vinden op www.onscentrumvoorelkaar.nl

Een eerste blik in de appartementen in aanbouw
Op 11 september jl. namen de toekomstige bewoners een kijkje in de appartementen waar zij binnenkort intrekken.

Voor de huurders, Beter Wonen en Akor (aannemer) is het een spannend moment. Is er 'gebouwd' wat men verwacht? Hoe is de lichtinval bij de grote raampartijen aan de kant van de Stadstuin? En hoe valt de indeling van de woning uit. Wat vinden deze huurders van de werkzaamheden die nog volgen voor fase 2, als zij er al wonen? Er zijn veel vragen en op de meeste vragen komt direct een antwoord. 

 

Extra bijzonder is het om de voorheen bewoners van de Kloosterhofflat te ontvangen, die in Het Woonkwadrant terugkeren. Zij zijn ontroerd. Wat willen ze graag terug. Zoals mevrouw Kleinhaarhuis het verwoordt: "Prachtig, terug op mijn oude stek en ik heb ook nog het grootste appartement". Mevrouw Grooters kan van blijdschap zelfs geen woord meer uitbrengen. Deze opmerkingen geven het werken aan dit project extra glans, blijkbaar werken we aan beter wonen. 

Beter Wonen, met Gerton Mekkelholt projectleider, Marco Kollen huismeester, Simone van Zon woonmakelaar en Bart Mulder wijkregisseur ontvangen de bezoekers. Akor staat hen terzijde met drie medewerkers. Via het noodtrappenhuis of de lift gaat men naar de vijfde verdieping. Akor heeft vier woningtypes gereed gemaakt voor dit moment.

Het wauw-effect is ook bij de geheel nieuwe bewoners groot.  Na twee uur is het moment voorbij en sluiten de bouwhekken zich achter de gasten.
Beter Wonen en vooral Akor zetten de schouders er onder om binnen enkele weken de woningen op te leveren.

Op www.onscentrumvoorelkaar.nl vindt u ook een korte weergave van deze kijkmiddag. Op deze site kunt u de gehele binnenstadontwikkeling volgen.