In samenwerking met De Drie Notenboomen ontwikkelt Beter Wonen bewezen zorgconcepten in de wijk Nieuwstraatkwartier. In de voormalige Acaciaschool (zie foto) wordt een Herbergier gevestigd en achter dit schoolgebouw wordt een Thomashuis gebouwd. In juli hebben wij u al geïnformeerd over de plannen rondom de voormalige Acaciaschool. Op dit moment wordt gezocht naar zorgondernemers voor beide concepten.

 

Herbergier en Thomashuis

De Herbergier (rechts op de foto hieronder) en het Thomashuis (links op de foto hieronder) kenmerken zich door kleinschaligheid, ondernemerschap en keuzevrijheid. Het zijn unieke en bewezen zorgconcepten.

 

In een Herbergier vinden zestien bewoners met dementie warmte en veiligheid. Elk huis wordt geleid door twee zorgondernemers: een echtpaar of samenwonend stel dat zelf ook in de Herbergier woont. De Herbergier komt in de voormalige Acaciaschool. In Nederland zijn al meer dan veertig Herbergiers.

 

Een Thomashuis is een kleinschalige woonvoorziening voor negen mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners en de verantwoordelijke zorgverleners wonen er op een zo gewoon mogelijke manier met elkaar samen. Korte communicatielijnen, warmte en persoonlijke aandacht staan er centraal. In Nederland zijn al 119 Thomashuizen.

 

Gezocht: zorgondernemers

Op dit moment wordt gezocht naar zorgondernemers voor de Herbergier en het Thomashuis. Als Herbergier-ondernemers staan u en uw levenspartner aan het roer en maken jullie elke dag voor zestien mensen met dementie het verschil. Jullie gaan verder waar de reguliere zorgt stopt. Bovendien hebben jullie nauw contact met de bewoners en hun familie en biedt jullie team regelarme en gastvrije te zorg. Meer informatie over het zorgondernemerschap van de Herbergier Almelo kunt u hier vinden. Daarnaast kunt u zich hier aanmelden voor een webinar over Herbergier-ondernemerschap op 5 november aanstaande.

 

Als Thomashuis-ondernemers bieden u en uw levenspartner een warm thuis aan negen mensen met een verstandelijke beperking. Samen met een team zorgen jullie ervoor dat iedere dag het geluk van de bewoners centraal staat, onder andere door hen persoonlijke aandacht en ondersteuning te bieden. Als Thomashuis-ondernemers zijn jullie echt bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en leiden jullie een betekenisvol en veelzijdig leven. Meer informate over het zorgondernemerschap van het Thomashuis Almelo kunt u hier vinden. Verder kunt u zich hier aanmelden voor een webinar over Thomashuis-ondernemerschap op 5 november aanstaande.