Laatst bijgewerkt: 19-10-2023

 

Beter Wonen ontwikkelt samen met De Drie Notenboomen twee zorgplannen in en rondom de vroegere Acaciaschool. In de school komen zestien appartementen voor ouderen met geheugenverlies (de Herbergier, rechts op de afbeelding hieronder). Daarnaast worden achter de vroegere school nieuwe rijwoningen gebouwd. Daarin is plek voor negen kamers, die zijn bedoeld voor volwassenen met een verstandelijke beperking (het Thomashuis, links op de afbeelding hieronder). Onderdeel van deze zorgplannen is dat in ieder gebouw ook een dienstwoning komt voor een inwonend ondernemerspaar.

 

Leefbaarheid verbeteren

De Acaciaschool ligt in de wijk Nieuwstraatkwartier. De vroegere school is eigendom van Beter Wonen. Met de nieuwe bestemming van de Acaciaschool zal de leefbaarheid in de wijk verder verbeteren. Daarnaast zijn de zorgplannen een goede aanvulling op het zorgaanbod in Almelo.

 

Hoe het nu is

Het Thomashuis is opgeleverd. De bewoners kunnen vanaf 1 november 2023 in het Thomashuis wonen. Op vrijdag 17 november wordt ook de Herbergier en de rest van het terrein opgeleverd.

 

We voeren het project uit samen met De Drie Notenboomen, Su-VC (engineering), Van Kooten Installatietechniek en Bouwonderneming Oude Wolbers (hoofdaannemer).

 

Contact

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op via (0546) 54 64 64 of via info-at-beterwonen.nl.

 

 

De Herbergier (rechts) en het Thomashuis (links) op de onderste afbeelding

 

 

De voormalige Acaciaschool

 

 

Het project is in volle gang (april 2023)

 

 

Het project is in volle gang (januari 2023)

 

 

Het project is in volle gang (januari 2023)

 

 

Het project is in volle gang (december 2022)

 

 

Het project is in volle gang (december 2022)

 

 

Het project is in volle gang (november 2022)

 

 

Het project is in volle gang (oktober 2022)

 

 

Het project is in volle gang (oktober 2022)

 

 

Het project is in volle gang (oktober 2022)