Ervaart u overlast in uw woning of wijk? Dan wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk iets aan doen. U vindt op deze pagina bij de meestgestelde vragen wat u kunt doen bij overlast. Als uw vraag er niet bij staat, typt u deze dan in de zoekbalk.

Als u overlast ervaart van uw buren, dan raden wij u aan om dit altijd eerst onderling door te spreken. Mocht u direct overlast willen melden, dan kunt u dit doen door in te loggen in ‘Mijn Beter Wonen’. U kunt ook een overlastformulier gebruiken. Deze is te downloaden op de pagina 'brochures en formulieren'.

Veelgestelde vragen over overlast

Als u geluidsoverlast ervaart, bijvoorbeeld vanwege muziek, schreeuwen of extreme leefgeluiden, dan raden wij u aan om eerst te proberen dit zelf op te lossen met de buren die de overlast veroorzaken. Als dit niets oplevert, dan kunt u via 'Mijn Beter Wonen' een overlastklacht indienen.

Wij vragen u altijd eerst zelf de overlastklacht op te lossen. Bij de meeste overlastklachten vragen wij u eerst contact op te nemen met project Buurtbemiddeling. Zij helpen u door te bemiddelen tussen beide partijen.

Heeft u last van vervuilende huishoudens (zoals stankoverlast of rommel)? Bespreekt u dit dan eerst met de bewoner die de overlast veroorzaakt. Als dit niets oplevert, dan kunt u via 'Mijn Beter Wonen' een overlastklacht indienen.

Wij vragen u altijd eerst zelf de overlastklacht op te lossen. Bij de meeste overlastklachten vragen wij u eerst contact op te nemen met project Buurtbemiddeling. Zij helpen u door te bemiddelen tussen beide partijen.

 

Heeft u het vermoeden dat uw buren de woning illegaal hebben onderverhuurd? Wij horen dit graag van u. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met ons klantencentrum. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Als één van uw buren lijdt aan psychische problemen en er is een dringende en mogelijk gevaarlijke situatie, belt u dan direct de politie via 0900- 88 44 of via landelijk nummer 112. Wilt u overige overlast melden in verband met dit onderwerp? U kunt zelf een overlastklacht indienen via 'Mijn Beter Wonen' of neem contact op met ons Klantencentrum. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Als u overlast ervaart dan kunt u bij de gemeente voor verschillende gevallen een melding doen. U kunt hierbij denken aan zaken als zwerfvuil, vernielingen of ongedierte. Kijk voor meer informatie of om een melding te doen op de website van uw gemeente.

Almelo

Haaksbergen

Hengelo

Wierden

Veelgestelde vragen over project Buurtbemiddeling

Ervaart u overlast en heeft dit te maken met één van uw buren? Dan raden wij u aan om dit altijd eerst onderling door te spreken.

Mocht u er samen niet uitkomen, dan kunnen inwoners van gemeente Almelo project Buurtbemiddeling inschakelen. Deze organisatie helpt u dan verder. U kunt Buurtbemiddeling bereiken via onderstaande gegevens:

Postbus 255 7600 AG Almelo
Plesmanweg  9L 7602 PD Almelo

Dinsdag: 08.30 uur tot 17.00 uur Vrijdag: 08.30 uur tot 17.00 uur

Telefoon: 06-48459112

E-mail: info@buurtbemiddelingalmelo.nl                               

Website: www.buurtbemiddelingalmelo.nl