Ga naar de inhoud

Wilt u een afspraak verzetten of annuleren? Dat kan. Heeft u de afspraak net ingepland? Dan kunt u de tijd vaak nog aanpassen in Mijn Beter Wonen. Als u dit niet meer kunt doen in het huurdersportaal, is de afspraak al definitief. In dit geval kunt u contact opnemen met ons via (0546) 54 64 64. De volgende regels gelden als u toch de afspraak wilt verzetten of annuleren:

  • Wilt u de afspraak (meer dan) een dag van tevoren verzetten? Dat is geen probleem. Wij helpen u graag!
  • Verzet u de afspraak op de dag van de afspraak? Dan moet u €20,00 voorrijkosten betalen.

Had u een afspraak met één van onze medewerkers en was u niet thuis? Dan moet u €20,00 voorrijkosten betalen. Onze vakman laat een kaartje achter in uw brievenbus. Wij vragen u om ons te bellen via (0546) 54 64 64, zodat we een nieuwe afspraak kunnen maken.

Een KB-sleutel kunt u voor €33,00 laten bijmaken. Het duurt ongeveer zes weken voordat de sleutel geleverd wordt. Voor €100,00 kunt u een (extra) afstandsbediening bestellen. In beide gevallen vragen wij u om contact op te nemen met ons via (0546) 54 64 64.

Wij adviseren u om een stekkerproef te doen. Dit betekent dat u de stekkers van alle apparaten uit het stopcontact haalt. Daarna sluit u alle apparaten één voor één aan. Zo kunt u ontdekken of één van uw huishoudelijke apparaten kortsluiting heeft.

Is er een elektricien nodig om het probleem op te lossen?
Dan betaalt u zelf de kosten als het probleem aan uw eigen apparatuur ligt. Wanneer de elektricien beoordeelt dat het aan de hoofdzekering ligt, kunt u zelf contact opnemen met Coteq Netbeheer.

Wat is het verschil tussen een hoofdzekering en een hoofdschakelaar?
Een hoofdschakelaar zit voor een groep/groepen en schakelt alle groepen in één keer uit in geval van overbelasting (kortsluiting). Een hoofdzekering zit voor de hoofdschakelaar. Dit is een verzegeld kastje, dat alleen geopend mag worden door Coteq Netbeheer.

De gemeenschappelijke ruimten, zoals een portiek of galerij, worden schoongemaakt volgens een schoonmaakrooster. Als de portiek of galerij vies is en u wilt deze tussentijds schoonmaken, dan raden wij u aan om dit zelf of samen met andere bewoners te doen.

Wilt u een uitgebreider schoonmaakrooster? Dit kunnen wij niet zomaar regelen. Als minimaal zeventig procent van alle huurders dit wil, kunnen wij het schoonmaakrooster aanpassen. De kosten hiervoor worden dan bij alle bewoners die gebruikmaken van de portiek of galerij in rekening gebracht. U kunt hiervoor contact opnemen met onze huismeester.

U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van uw eigen tuin. Wij zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van gemeenschappelijke tuinen.

U kunt met ons een onderhoudsabonnement afsluiten. Dit betekent dat u iedere maand een bedrag aan ons betaalt, waarvoor wij een deel van de reparaties uitvoeren die u normaal gesproken zelf uitvoert. Het onderhoudsabonnement geeft recht op:

  • De meestvoorkomende reparaties die u als huurder normaal gesproken zelf moet regelen en betalen. Denk hierbij aan lekkende afvoeren/kranen, kapotte binnendeuren, keukenlades of keukenkastjes en kapotte stopcontacten en schakelaars.

Wilt u een onderhoudsabonnement afsluiten? Neem dan contact op met ons via (0546) 54 64 64. Wij helpen u graag verder!

Vaak is een aanpassing aan uw woning mogelijk. Soms voeren wij de aanpassingen voor u uit. Dit noemen we woningverbetering door Beter Wonen. Let op: een woningverbetering door Beter Wonen brengt kosten met zich mee. Soms kunt u deze kosten direct betalen en soms verhogen wij de huurprijs.

Sommige aanpassingen kunt u zelf uitvoeren. U hoeft dan alleen toestemming te vragen aan ons. Dit noemen wij woningverbetering door huurder. Wilt u een woningverbetering aanvragen (bijvoorbeeld het plaatsen van een airco of schotelantenne)? Vul dan het digitale aanvraagformulier 'Woningverbetering door huurder' in (zie hiernaast) en stuur dit formulier naar ons op.

Woont u in een complex waar een VvE (Vereniging van Eigenaren) bestaat? Dan kunt u sommige aanpassingen alleen uitvoeren na goedkeuring van de algemene ledenvergadering van de VvE.

Wij kunnen een aantal aanpassingen aan uw woning uitvoeren. Dit noemen wij woningverbetering door Beter Wonen. Let op: een woningverbetering door Beter Wonen brengt kosten met zich mee.

U kunt de volgende woningverbeteringen aanvragen:

  • Afzuigkap;
  • Centrale verwarming;
  • Houten berging;
  • Verlichting aanbrengen in de berging;
  • Wasmachine aansluiting plaatsen.

Elke aanvraag voor woningverbetering beoordelen wij. Wij kijken hierbij naar de plannen die wij hebben met de woning en het huidige huurprijsniveau. Via Mijn Beter Wonen kunt u zelf een woningverbetering aanvragen.

U kunt hiervoor terecht bij het zorgloket van de Gemeente Almelo. De gemeente neemt met ons contact op voor verdere uitvoering.