Ga naar de inhoud

Een deel van de woningen van Beter Wonen grenst aan een achterpad. Dit is erg handig wanneer u bijvoorbeeld met een fiets, brommer of kinderwagen via de achterdeur naar binnen wilt. Maar wie is verantwoordelijk voor welk onderhoud? We leggen het u graag uit.

Algemene regels
Het achterpad deelt u meestal met uw buren. Daardoor is het niet altijd duidelijk wie wat moet doen. Wij hanteren de volgende regel: Beter Wonen is verantwoordelijk voor de technische staat van de achterpaden. Wij zorgen ervoor dat het pad recht ligt en heel is.

U bent, met uw buren, verantwoordelijk voor het netjes en begaanbaar houden van uw achterpad. U haalt zelf onkruid, zwerfvuil en eventuele obstakels weg.

Veelgestelde vragen
Van wie is het achterpad?
Het achterpad is eigendom van Beter Wonen. Het pad hoort dus bij de woning die u van ons huurt.

Wie onderhoudt de bestrating?
Beter Wonen is verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van de bestrating. Dat gaat bijvoorbeeld over het verhelpen van verzakkingen. Heeft uw achterpad een afvoerputje voor regenwater? Ook bij verstopping of overstroming van dit putje kunt u contact met Beter Wonen opnemen.

Wie verwijdert onkruid en ruimt rommel op?
U zorgt ervoor dat uw pad netjes en begaanbaar is. Ligt er afval in het pad, of staat er onkruid? Dan is het aan u om rommel op te ruimen en onkruid weg te halen. U kunt dit natuurlijk samen met uw buren doen.

Wat als bewoners het achterpad verwaarlozen?
Schone achterpaden zijn belangrijk voor de omgeving. Ze dragen bij aan de veiligheid rond uw woning. Als er een achterpad aan uw woning grenst, bent u verplicht dit schoon te houden. Ook als u er geen gebruik van maakt.

De buurtbeheerder
Onze buurtbeheerder loopt regelmatig door de wijk. Verwaarloost u het achterpad? Dan wordt u daarover aangesproken, of ontvangt u een brief. Als dit geen resultaat heeft, schakelen wij een bedrijf in om de rommel op te ruimen. De kosten worden bij de bewoners in rekening gebracht. Heeft u buren die het achterpad niet onderhouden en ervaart u hier overlast van? Maak dit dan altijd eerst zelf bespreekbaar met uw buren voordat u contact opneemt met Beter Wonen. Zo kunt u vaak al samen tot een goede oplossing komen.

Vragen of tips?
Heeft u vragen of wilt u tips voor het schoonhouden van uw achterpad? Neem dan contact op met uw buurtbeheerder. U kunt hem of haar bereiken via (0546) 54 64 64 of info@beterwonen.nl.