Ga naar de inhoud

Werken bij een woningcorporatie betekent werken aan een gezamenlijk doel: goede, betaalbare en duurzame woningen. Voor nu en in de toekomst. “En daar hebben we goede mensen voor nodig!”, aldus Mirande, Adviseur P&O bij Beter Wonen. “Mensen die houden van uitdaging, reuring en graag werken in een organisatie met maatschappelijk belang. Bij Beter Wonen werken mensen met allerlei achtergronden: van sociaal/juridisch tot technisch en van financieel tot vastgoed. Je werkt samen met collega’s die hart hebben voor wonen en graag hun tanden zetten in complexe vraagstukken. Werken bij Beter Wonen is van betekenis zijn voor een ander. Dat zegt iets over Beter Wonen en over de mensen die er werken.” En wie kan daar nu beter over vertellen dan de medewerkers zelf?

Sem: "Ik voel mij als stagiair een volwaardig collega!"
Sem loopt stage op de afdeling Vastgoed en doet bij Beter Wonen zijn afstudeeronderzoek. “Op de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde werkten we in het tweede jaar aan een project van Beter Wonen. Dat vond ik heel interessant en zo kwam ik in aanraking met Beter Wonen. Nu heb ik meerdere klasgenoten die stage lopen bij een woningcorporatie”, vertelt Sem. Het mooiste aan het werken bij een woningcorporatie voor hem? “Het is veel meer dan alleen het bouwen van woningen. Je hebt het stukje sociaal, het bouwen zelf en het beheer van het vastgoed. De afgelopen periode ben ik, naast mijn onderzoek, veel met collega’s op pad geweest. Beter Wonen maakt geen onderscheid tussen stagiaires en collega’s en dat is heel fijn, dan voel je je serieus genomen.”

Géjanne: "Wát een verschil met werken in de commerciële wereld."
Géjanne werkt nog niet zo lang bij Beter Wonen, als medewerker Klant Contact Centrum binnen de afdeling Woondiensten. Ze komt uit de commerciële wereld waar ze zich nooit helemaal thuis heeft gevoeld. Géjanne vertelt: “Ik voelde me als accountmanager altijd anders dan de rest, want ik ben helemaal geen salestijger. Beter Wonen voelde gelijk als thuiskomen. De collega’s zijn ontzettend sociaal en super betrokken. Hier kan ik helemaal mijn dienstverlenende zelf zijn. Voor mij zit het verschil dus echt in de mensen. Ook merk ik dat er bij Beter Wonen echt de tijd voor je wordt genomen. Het inwerktraject is heel uitgebreid, er zijn veel opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en ik kwam al heel snel in aanraking met de huurder zelf. Ik mocht met een opzichter mee, ging met een projectleider op pad, en bleek tijdens een meeloopochtend met de servicemonteur ook nog talent te hebben voor het aanbrengen van tochtstrippen en het verwisselen van cilinders!”, lacht Géjanne.

Malou: "Mijn werk is heel afwisselend en meer divers dan ik had verwacht."
Als Beleidsadviseur Wonen zit Malou bij veel stakeholders en partijen aan de spreekwoordelijke tafel: bij de gemeente, de stichting huurdersbelangen (SHBW), de provincie en zorgpartijen. “Ik werkte bij een gemeente in het sociaal domein. Dan ontbreekt het meer ‘fysieke’ aspect van het werk.” Bij een woningcorporatie komt alles samen. Het sociale gedeelte: Wat speelt er bij de mensen thuis? Zijn er geldproblemen? Ervaren mensen overlast? Welke wet- en regelgeving geldt op dat gebied? En het fysieke stuk: Gaan we woningen bijbouwen? Welke woningen moeten worden onderhouden? Hoe gaan we dat allemaal aanpakken? “Dit is voor mij een combinatie die je nergens anders vindt. Je ziet het resultaat van je werk en kunt echt iets betekenen voor de huurders en de stad Almelo: de stad waar ik ook zelf ben opgegroeid en woon.”

Werken bij Beter Wonen...
Nieuwsgierig naar werken bij Beter Wonen? Op onze website vind je actuele vacatures en bekijk je de bedrijfsvideo. Ook kun je altijd contact opnemen met de afdeling P&O, Mirande vertelt je graag over het werken bij een woningcorporatie. Dat kan via (0546) 54 64 64 of personeelszaken@beterwonen.nl.