Ga naar de inhoud

In 2023 is er, net als in 2022, een eenmalige energietoeslag voor huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. Heeft u een laag inkomen of verdient u erg weinig? Dan kunt u recht hebben op de eenmalige energietoeslag 2023. De gemeente keert deze toeslag uit. Als u een uitkering van de gemeente krijgt, hoeft u niets te doen. Dit geldt ook als u de aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) ontvangt van de SVB. De gemeente maakt de energietoeslag dan vanzelf aan u over. Ook als u in 2022 de energietoeslag van uw gemeente kreeg en u heeft dit jaar opnieuw een laag inkomen, hoeft u niets te doen. U ontvangt de energietoeslag 2023 automatisch. In alle andere gevallen moet u de energietoeslag zelf aanvragen bij uw gemeente als u denkt ervoor in ­aanmerking te komen.


Vergoeding energiekosten
De energietoeslag is er voor huishoudens met een laag inkomen. Een laag inkomen is een inkomen dat niet meer is dan 120% van het bijstandsniveau. De gemeente Almelo heeft u een brief gestuurd als u recht heeft op energietoeslag. Dit is op basis van de gegevens die nu bij de gemeente bekend zijn. Deze toeslag is op vrijdag 24 november uitbetaald. 


Aanvragen energietoeslag
Heeft u geen brief ontvangen en denkt u wel recht te hebben op de energietoeslag? Dan kunt u dit aanvragen via deze pagina op de website van de gemeente Almelo.