Ga naar de inhoud

Op zondag 31 maart gaat de zomertijd weer in: we zetten de klok dus een uur vooruit en de dagen worden weer langer. Dit betekent ook dat de lente officieel van start gaat en dat maakt het een uitstekende tijd om uw woning een grondige schoonmaakbeurt te geven. Wij delen graag enkele handige tips om uw huis klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Laat de zon maar schijnen!

1. Begin bij het begin
Een goede lenteschoonmaak begint met het opruimen van rommel en het wegdoen van dingen die u niet meer nodig heeft. Dit geeft niet alleen meer ruimte, maar helpt ook om een frisse start te maken.

2. Van boven naar beneden
Werk stap voor stap en begin met het schoonmaken van de hoogste punten in uw huis, zoals plafonds, lampen en bovenkanten van kasten. Werk dan langzaam naar beneden toe, zodat stof en vuil naar de vloer vallen waar u het gemakkelijk kunt opvegen of opzuigen.

3. Schone ramen en gordijnen
Laat het licht binnenstromen door uw ramen te wassen aan zowel de binnen- als de buitenkant. Vergeet ook niet om uw gordijnen en jaloezieën schoon te maken of zelfs te wassen voor een heldere uitstraling.

4. Keukenkastjes en koelkast
Neem de tijd om uw keukenkastjes grondig schoon te maken en te organiseren. Een schone keuken zorgt voor een gezondere kookomgeving.

5. Badkamer grondig reinigen
Geef uw badkamer extra aandacht door de tegels, de douche en het toilet grondig schoon te maken. Vervang indien nodig ook douchegordijnen en badmatten voor een fris gevoel.

6. Buitenruimtes opruimen
Vergeet de buitenkant van uw huis niet! Ruim de tuin op, veeg het terras of balkon schoon en geef de tegels een goede schrobbeurt na de gladde wintermaanden.

Met deze tips maakt u uw huis fris en schoon voor de lente. Bij Beter Wonen willen we ervoor zorgen dat al onze huurders comfortabel en tevreden zijn in hun huis. Op zoek naar meer advies over het onderhouden van uw woning? We staan altijd voor u klaar. U bereikt ons via info@beterwonen.nl of (0546) 54 64 64. Geniet van de zomertijd en uw sprankelend schone woning!